Wie ben ik?

Welkom op de website van KynoFriends, mijn naam is Jessica Kemmerling en per mei 2018 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel om elke dag het werk te kunnen doen waar ik goed in ben en waar ik mijn passie in heb gevonden.

Ik ben in 1993 geboren in Aken (Duitsland) en opgegroeid in het mooie Kerkrade in Zuid-Limburg. Al toen ik klein was heb ik heel hard geroepen dat ik later met dieren wilde gaan werken, zoals heel veel jonge meiden dat wilden. Ik ben hier echter nooit weer van afgeweken. In 2011 verhuisde ik daarom naar Dronten in Flevoland, om daar de HBO-opleiding Diergezondheid en management te gaan volgen, welke ik in 2016 heb afgerond.

5D3_4537

In de tussentijd ben ik in september 2013 via via in de hondenwereld terecht gekomen. Op de Kynologenclub in Zwolle zochten ze destijds mensen die het leuk zouden vinden om instructeur te worden en op zich leek me dit wel een leuke aanvulling voor mijn opleiding. Ik heb toen een tijdje meegekeken met de lessen bij ervaren instructeurs, veel getraind cursussen gevolgd met de honden van vrienden (hiernaast afgebeeld) en in maart 2015 heb ik mijn assistent-diploma behaald. Sindsdien geef ik op de KC puppycursussen en gehoorzaamheidscursussen.

Omdat het vinden van een baan in de dierensector met een HBO-diploma nogal een uitdaging kan zijn, als je graaf fysiek met dieren bezig wilt zijn, heb ik in april 2017 heb ik besloten om ook het officiële diploma tot Kynologisch Instructeur te behalen bij de Martin Gaus Academie, om mijn kansen te vergorten. Na de drie bijbehorende modules te hebben gevolgd, heb ik in mei 2018 ook dit diploma in ontvangst mogen nemen.

Tijdens het lesgeven op de KC gemerkt heb dat er toch veel hondeneigenaren behoefte hebben aan wat extra aandacht na een groepsles. Ook viel mij op dat de resultaten stukken beter waren, wanneer mensen na de les een kwartiertje “privéles” kregen. Daarom heb ik eind 2017 besloten om na het behalen van mijn diploma een eigen bedrijf te starten naast mijn baan, om hondeneigenaren te helpen die tegen specifieke problemen met hun hond aanlopen. Zo is dus het idee voor KynoFriends ontstaan en heb ik mij per mei 2018 laten registreren bij de Kamer van Koophandel.

Enkele maanden daarvoor, eind 2017, werd ik door een vriendin die van mening was dat het nu ook hoogtijd werd voor een eigen hond, via Facebook gewezen op een hond in een asiel in Spanje genaamd Duma. Tot die tijd kon ik bij elke hond die nog een gouden mand zocht en waar zij mij op wees een reden bedenken waarom ik niet geschikt was, bijvoorbeeld omdat de hond niet geschikt was voor een appartementencomplex. Ik heb alle moeite gedaan om ook voor deze hond een excuus te vinden, maar dit is me nooit echt gelukt. 

De stichting in Spanje werkte toevallig samen met Dierenopvang Koningen in Balkbrug, waar meerdere mensen die ik ken al een hond hebben geadopteerd. Nadat ik met hen te hebben opgenomen, is Duma begin 2018 naar Nederland gekomen en heb ik op 31 maart een kennismakingswandeling met haar gemaakt en besloten dat ik haar een forever home wilde geven. 26 april 2018 was de grote dag dat ik haar heb opgehaald en haar heb omgedoopt tot Luna.

En sinds die dag weet ik nog beter waar een hondeneigenaar zoal tegenaan kan lopen.

Hondentraining
KynoFriends draait op SYS PlatformSYS Platform