Wie ben ik? - KynoFriends

Wie ben ik?

Welkom op de website van KynoFriends, mijn naam is Jessica Kemmerling. In mei 2018 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel om elke dag het werk te kunnen doen waar ik goed in ben en waar ik mijn passie in heb gevonden.

Al toen ik klein was heb ik heel hard geroepen dat ik later met dieren wilde gaan werken, zoals heel veel jonge meisjes dat willen. Ik ben alleen nooit meer van gedachten veranderd! In 2011 verhuisde ik vanaf Kerkrade naar Dronten, om de HBO-opleiding Diergezondheid en management te volgen, welke ik in 2016 heb afgerond.

5D3_4537
Gaya
Raya 2
Benek

In de tussentijd ben ik via via in de hondenwereld terecht gekomen. Op de Kynologenclub in Zwolle zochten ze destijds mensen die het leuk zouden vinden om instructeur te worden. Dit leek me een leuke aanvulling op mijn opleiding. Ik heb een tijdje meegekeken bij de lessen van ervaren instructeurs en ik heb veel getraind met de honden van vrienden. In maart 2015 heb ik mijn assistent-diploma behaald. Sindsdien geef ik op de KynologenClub puppycursussen en gehoorzaamheidscursussen.

Het vinden van een baan in de dierensector is nogal een uitdaging, vooral als je graag actief bezig bent en een HBO-diploma op zak hebt. Om mijn kansen te vergroten ben ik in april 2017 begonnen aan de studie Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie. Na de drie bijbehorende modules te hebben gevolgd, heb ik in mei 2018 ook dit diploma in ontvangst mogen nemen.

Tijdens het lesgeven op de Kynologenclub merkte ik dat er veel hondeneigenaren behoefte hebben aan wat extra aandacht na een groepsles. Ook viel mij op dat de resultaten stukken beter zijn, wanneer mensen na de les een kwartiertje “privéles” krijgen. Daarom heb ik eind 2017 besloten om na het behalen van mijn diploma een eigen bedrijf te starten naast mijn baan, om hondeneigenaren te helpen die tegen specifieke problemen met hun hond aanlopen. Zo is het idee voor KynoFriends ontstaan en heb ik mij per mei 2018 laten registreren bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels werk ik fulltime voor KynoFriends, en heb ik al heel wat hondeneigenaren mogen helpen. Ik werk nog steeds met veel plezier voor mijn bedrijf en ik hoop dat ik nog heel veel hondeneigenaren op weg mag helpen.

Enkele maanden daarvoor, eind 2017, werd ik door een vriendin die van mening was dat het nu ook hoogtijd werd voor een eigen hond, via Facebook gewezen op een hond in een asiel in Spanje genaamd Duma. Tot die tijd kon ik bij elke hond die nog een gouden mand zocht en waar zij mij op wees een reden bedenken waarom ik niet geschikt was, bijvoorbeeld omdat de hond niet geschikt was voor een appartementencomplex. Ik heb alle moeite gedaan om ook voor deze hond een excuus te vinden, maar dit is me nooit echt gelukt. 

De stichting in Spanje werkte toevallig samen met Dierenopvang Koningen in Balkbrug, waar meerdere mensen die ik ken al een hond hebben geadopteerd. Nadat ik met hen te hebben opgenomen, is Duma begin 2018 naar Nederland gekomen en heb ik op 31 maart een kennismakingswandeling met haar gemaakt en besloten dat ik haar een forever home wilde geven. 26 april 2018 was de grote dag dat ik haar heb opgehaald en haar heb omgedoopt tot Luna.

En sinds die dag weet ik nog beter waar een hondeneigenaar zoal tegenaan kan lopen.

Hondentraining
KynoFriends draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders